Opgroeien en opvoeden in rust en positiviteit


Kan je kind moeilijk tot rust komen?

Komt je soort overprikkeld thuis? Is je erg gevoelig? Elke dag zijn er prikkels die moeten worden verwerkt. Hoe een soort omgaat met deze prikkels hangt af van een soort tot soort en kan dus verschillend geuit worden. Rust is de eerste stap in de groeiende ontwikkeling van je kind.

Je kind voelt zich niet goed in zijn of haar vel. 

Is je een soort knal? Of gaat hij niet graag naar school? Is je kind bang om fouten te maken of niet goed genoeg te zijn? Word je soort plots boos van verdrietig? Of zie je andere kenmerken dat je zich niet goed voelt? 

Is er onrust in je gezin?

Als je als ouder merkt dat je zich niet goed voelt. Kan dat op jouw en je gezin wegen. Er onstaat dan onrust in je gezin.

Heb je het gevoel dat je steeds moet roepen en steeds meer in de negatieve spiraal zit?

Zou je graag handvaten willen voor meer rust en positiviteit

Soms is het moeilijk om je kind te bereiken. Het kan dat je zelf van alles hebt geprobeerd om je kind te helpen. Soms lukt het even, dan werkt het niet. Dat is een machteloos gevoel want jij wil het beste voor je kind.

Het is mijn missie om kinderen te helpen bij het vinden van roest in hun ontwikkeling. Rust is voor mij een begin punt waar de ontwikkeling van een kind op steunt. Rust gaat voor mij veel verder dan stilzitten, het gaat over rust in het hoofd van de kinderen, rust in de negatieve gedachten van een kind, rust in prikkels, rust in hun gedrag zoals roepen. Ik rijk handvaten aan die een kind en ouder zelf kan gebruiken op het traject


Dit begeleidingstraject

Het traject is er voor ouders met hun soort. Ik help jullie op weg naar meer rust en positiviteit. Niet alleen voor je kind maar ook voor jullie als ouders. Dus zowel opgroeien in positiviteit en rust als opvoeden in rust en positiviteit. 

Rust ligt aan de basis van de ontwikkeling. Als er altijd overprikkeling is, veel stress, weinig slaap, faalangst, of andere onrust dan gaat onze ontwikkeling stagneren. 

Maar als je moeilijk kan concentreren dan gaat het leren moeilijk. 

Als we denken dat we niet goed genoeg zijn of niet mooi zijn dan zal ons brein dat ook geloven. Denk er maar eens aan welke impact kan hebben. Wel ik kan je vertellen dat die inpakt heel groot is. 

Ik heb pas als jonge volwassene geleerd hoe ik hier mee kon omgaan als kind. Maar wat als je dit al zou kunnen als kind. Hoe fantastisch zou dat wel niet zijn. Hoe jonger, hoe meer we er mee opgroeien en hoe beter en meer we het kunnen gebruiken. Dit doet het traject 

Het begeleidingstraject is het begin van rust en positiviteit in jullie gezin. De komst van rust en positiviteit zorg ervoor dat jij en je kind beter gaan voelen, je kind gevoelens leren en op een gepaste manier uiten. Prikkels worden makkelijker verwerkt, het slapen gaat beter en rustiger, concentratie is beter, meer zelfvertrouwen, angsten verminderen en faalangst verminderd. 

Ouders en kinderen vinden het vaak fijn dat na het begeleidingstraject ze nog bij mij terecht kunnen. Het is een moment van opfrissen, tot rust komen in een nieuwe situatie. Vaak vinden kinderen het fijn om zelfs terug met me te praten. Daarom is het vervolgtraject veel korter en is er geen periode om het traject af te werken. 

Dit zit er in het Begeleidingstraject

Kennismaking

We maken kennis met elkaar. Ik praat met jullie als ouder om te starten zonder je kind erbij. Je zoon of dochter leer ik daarna kennen we gaan samen in de rustbox. Zo leert je kind mij en de rustbox kennen. Merkt één van beiden of beiden dat dit niet klikt dan stoppen we alsnog de begeleiding. Je betaalt pas na de eerste kennismaking.

Begeleiding

Gedurende het traject begeleid ik zowel jullie als ouder en je zoon van dochter met de hulpvraag. Ik kom ofwel 1 keer week naar jullie thuis, of jullie komen 1 keer per week naar de praktijk. Deze keuze is aan jullie.

Altijd beschikbaar

Ook tussen de contact momenten ben ik beschikbaar voor vragen van jullie of hulpvragen van je zoon of dochter

Gebruik rustmaterialen

Bij de rustbox horen leuke speelse rustmaterialen. Een aantal materialen die we gebruiken tijdens de contact momenten mag je kind een weekje zelf gebruiken in de rustbox. Om de week worden deze veranderd.

Gebruik rustbox

De tijd dat je in begeleiding bent bij het traject mag je gebruik maken van de rustbox bij je thuis. Deze rustbox draagt bij aan de begeleiding en is dus een belangrijk onderdeel.

__CONFIG_colors_palette __ {"active_palette": 0, "config": {"colors": {"62516": {"name": "Main Accent", "parent": - 1}}, "gradients": []}, " paletten ": [{" naam ":" Standaard palet "," waarde ": {" kleuren ": {" 62516 ": {" val ":" rgb (183, 174, 167) "}}," verlopen ": []}}]} __ CONFIG_colors_palette__
Boek hier je gratis kennismakinggesprek
opgroeien en opvoeden in rust en positiviteit
449

7 contactmomenten naar meer rust en positiviteit in de ontwikkeling van je kind en je opvoeding. Met gebruik van de rustbox met rustmaterialen.

Aanvulling van 3 sessies

150

3 vervolgafspraken zelf in te plannen. Rustbox en rustmaterialen zijn niet inbegrepen en apart bij te huren. 

Na het snoezelen voel ik me alsof ik in een regenboog zit en al mijn zorgen weg zijn. 

Meisje 10 jaar 

Samen snoezelen met Charlotte is samen in het huisje zitten en rustig worden en met rustgevend speelgoed spelen. 

Rustvinder

Charlotte Feyaerts

Ik ben Charlotte en ik ben kinder- rustcoach bij Snoe-zen.

Je kan bij mij terecht bij hulpvragen rond prikkels verwerken, meer zelfvertrouwen, faalangst en andere angsten, slaapproblemen, tot rust komen, en heel wat andere hulpvragen.

Ik ga naar het kind kijken wat hij of zij nodig heeft om rust te vinden en verder te groeien in de ontwikkeling. Maar ik ga ook aan de slag met jouw als ouder en betrek je graag bij het proces. 

Daarnaast heeft een positief denken en een grote impact op ons leven. Ik help kinderen om positief te denken, maar ook de ouders. Positief leven en positief opvoeden maakt ons leven zo veel fijner en positiever. 

Heb je een vraag?

Emailadres *
0 of 350
__CONFIG_colors_palette __ {"active_palette": 0, "config": {"colors": {"f8570": {"name": "Main Accent", "parent": - 1}}, "gradients": []}, " paletten ": [{" naam ":" Standaard palet "," waarde ": {" kleuren ": {" f8570 ": {" val ":" var (- tcb-local-color-bec10) "}}, "gradients": []}, "original": {"colours": {"f8570": {"val": "rgb (19, 114, 211)", "hsl": {"h": 210, " s ": 0.83," l ": 0.45}}}," gradients ": []}}]} __ CONFIG_colors_palette__
Bericht versturen

© 2019,Snoe-zen     I   Disclaimer    ik  Privacy policy

  • Sint- Geertruibos 1B 3220 Holsbeek
  • charlotte@snoe-zen.be
  • 0494442212