Snoezelkampjes

Krokusvakantie: 3 en 4 Maart

Paasvakantie week 1: 4-5-6 April 3 daagjes kamp

Paasvakantie Week 2: 13-14-15 April Kan per dag of 3 dagen. 

Op vraag van heel wat ouders komen er snoezelkampjes aan. 

Ik heb al heel wat kampjes in het verleden begeleid als animator en kampverantwoordelijke dus ik kan niet anders zeggen dan dat ik meteen enthousiast was!

Maar ik wou het toch net een beetje anders doen. 

Hoe ziet een snoezelkamp eruit?  

De snoezelbox

De snoezelbox is elk moment op de dag beschikbaar om tot rust in te komen. 

Niets moet

Waar je bij sommige andere kampen moet deelnemen aan knutsel of sportactiviteiten moet dat hier helemaal niet. Ik bied knutselmateriaal aan en activiteiten maar je bent vrij om deel te nemen. En ze te doen op een manier die bij jouw past. 

We bespreken samen hoe onze dag eruit ziet

Samen met de groep bespreken we hoe onze dat eruit ziet. Zoals naar het bos gaan als er avontuur nodig is. Of lekker in de tuin blijven met een verhaal of yoga. Of gewoon even vrij spel waar ieder met zijn of haar talenten aan de slag kan. 

De focus ligt op goed voelen, veilig voelen, zichzelf kunnen zijn. 

Het is belangrijk dat ieder kind zich goed voelt, het veilig is in de omgeving en dat ieder zichzelf kan zijn. Ook daar doen we activiteiten rond waar ieder kind met aan de slag kan gaan op hun manier. 

Snoezelkampen zijn een plek om jezelf te zijn. Waar je tot rust kan komen op een moment dat jij dat nodig hebt.”

praktische info

Je kan aankomen op kamp tussen 9 u 30 en 10 uur en gaat weer naar huis tussen 16 uur en 16 u 30.

Moet je kind wat vroeger komen of later naar huis is dit bespreekbaar.  

Het kamp gaat door in mijn tuin te Sint- Geertruibos 1B 3220 Holsbeek. 

Er mogen 6 kinderen komen met de leeftijd tussen 5 en 12 jaar. 

Ik heb een mini hond die af en toe wel eens in de tuin komt voor een plasje te doen. ( vermeld dit bij je inschrijving als je kind hier angstig om is)

Wat breng je mee?

Lunch, een 10 en 4 uurtje en een drinkbus. Het kan wel eens zijn dat we ons 4 uurtje gaan op eten in het bos en dan is het handig dat je een rugzak meehebt waar je drinken en iets om te eten in kan stoppen. 

Kleren aangepast aan het waar. We hebben zeker een plekje in de tuin waar we kunnen schuilen voor de regen en het warmer kunnen maken met een vuurtje. Toch stel dat het begin te regenen in het bos dan is het handig om laarzen aan te hebben en een dikke regenjas. 

Breng ook reserve kleren mee. Uitglijden of modderig worden kan altijd. Bij warm weer kunnen er zeker waterspelletjes een de beurt komen. En bij sneeuw kan het ook zeker zijn dat we de slee nemen. 

MIJN NAAM IS ...
Charlotte Feyaerts


Ik ben Charlotte en ik ben kinder- rustcoach bij Snoe-zen.

Je kan bij mij terecht bij hulpvragen rond prikkels verwerken, meer zelfvertrouwen, faalangst en andere angsten, slaapproblemen, tot rust komen, en heel wat andere hulpvragen.

Ik ga naar het kind kijken wat hij of zij nodig heeft om rust te vinden en verder te groeien in de ontwikkeling. Maar ik ga ook aan de slag met jouw als ouder en betrek je graag bij het proces. 

© 2022, Snoe-zen    I   Disclaimer    I  Privacy policy