Beeldend leren bij overprikkeling en of leerproblemen

Is je kind snel overprikkeld en is het moeilijk om te leren in de klas en dat huiswerk thuis te maken. Dan kan visueel leren wel een oplossing zijn om te leren.  

An van Beeldig geleerd interviewde me over overprikkeling. Kinderen die snel overprikkeld zijn zijn vaak beelddenkers. Ze leren beter aan de hand van beelden. Maar we hebben het ook over leerproblemen.

In deze video hebben we het wat is beeldend leren en hoe werkt het in onze hersenen. Wat is overprikkeling, wat zijn de signalen en hoe kan je ontprikkelen. 

 

Herken jij overprikkeling bij je kind? Vaak boos, emotioneel, onzeker, moeilijk concentreren. Dan kan het zijn dat je kind hoog sensitief en of hoog gevoelig is. Eigenlijk is iedereen een beetje sensitief.

Prikkels zijn er overal maar overprikkeling herkennen en dan de prikkels verwerken is vaak niet zo makkelijk. Wil je hoe doe je dat nu?

Het is soms echt moeilijk om tot rust te komen.

Hoogsensitief ben je al van bij de geboorte het speelt zich af in de hersenen. Het beleven doen we via de rechter hersenhelft van onze hersenen, deze is bij kinderen die hoogsensitief zijn vaak sterker ontwikkeling. Hier zitten de beelden we zien, het ritme, kleuren en muziek zich afspelen.

Op school tijdens het leren moeten kinderen veel luisteren en redeneren. Deze functies waarop ze rekenen tijdens het leren in de klas spelen zich af in de linker hersenhelft. De totaal andere kant dan de rechter kant die net sterker is ontwikkeling.

 

Er is daarom een andere manier van leren en dat is visualiseren. Iets wat vaak veel beter leert voor kinderen die hoogsensitief zijn omdat hoogsesitieve kinderen visueel zijn ingesteld.

Vaak blijft de leerstof op school niet goed hangen. Dan kan het helpen om visueel te gaan leren. Wil het visueel leren doen we in de rechterhersenhelft.

Wil jij meer weten over overprikkeling. Hoe het in elkaar zit en hoe je het kan herkennen en helpen verwerken met je kind? Wil je graag weten of je kind geholpen kan zijn met visueel te leren?

Wel. An Van Dorst en ik bundelen onze krachten samen in een video. Waar we jullie meer vertellen over overprikkeling en visueel leren met tips erbij.

Wil je graag deze video in je mailbox. Vul onderstaand formulier in.

Visueel leren als oplossing voor kinderen die snel overprikkeld zijn. 

 

Pin It on Pinterest

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0