Ademhaling bij je kind.

Misschien ken je het wel en heb jij een borstademhaling, adem je steeds door je mond of zoals ik word je buik dun als je inademt en pas dik bij uitademen?

Een “goede” ademhaling is belangrijk.

Maar laten we eens kijken naar de ademhaling van je kind. Verkeerd ademen kan zorgen voor hoofdpijn, problemen met concentreren. Een “goede” ademhaling zorgt voor minder stress, rust, maar ook verbetert het je kind zijn of haar emotiemanagement.

Er bestaan leuke spelletjes en oefeningen die je zelfs samen met je kind kan doen. Voor een betere ademhaling wat heel wat voordelen heeft.

Je kan een ballon gebruiken. We maken de buik dik zoals een ballon als we inademen en dun als we weer uitademen. Je kan een ballon gebruiken als visualisatie bij kinderen. Daarna kunnen we ons inbeelden dat onze buik een ballon is. Dan kunnen ze de handen op hun buik leggen om te voelen hoe hun buik/ballon dik wordt.

Pas wel op dat de buik niet omhooggaat omdat de rug naar voren gaat. De bolle buik moet komen door de ademhaling niet beweging in de rug.

Je kan ook het lievelingsspeelgoedje van je kind op de buik leggen. Deze moet dan omhooggaan bij de ademhaling en naar beneden bij uit ademhaling.

Ik werk ook aan “goede” ademhaling bij het snoezelen, in meditaties en nog bij veel meer.

Pin It on Pinterest

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0